Vinkit ja ohjeet

Mihin mikäkin ekotuoli sopii

Lähettäjä: , Vinkit ja ohjeet, 01. Huhtikuu, 2015 . 0 kommenttia.

Ekotuoleja valmistetaan useista eri puulaaduista ja Ecofurnin periaatteena puun valinnassa on aina ollut laatu. Heidän käyttämänsä lehtikuusi ja tammi ovat varsinkin todella hyvälaatuisia, emmekä ole usein nähneet kalusteissa yhtä hyvää puuta.

Eri puulaadut kestävät eri lailla mm. säätä, auringonvaloa ja kulutusta, joten ajattelimme laittaa tähän pienen infon siitä mikä puulaatu kannattaa valita mihinkin kohteeseen. 

 

Sisätiloihin parhaiten soveltuvat puulaadut:

-tammi, valkoinen, koivu, tervaleppä sekä mäntytuolit. Toki kaikkia tuoleja voidaan käyttää hyvin sisällä. Sisältiloissa tuolin valintaan vaikuttaa lähinnä värisävy.

Ulkotiloihin parhaiten soveltuvat puulaadut:

-Lehtikuusi, tervaleppä ja mäntytuolit. Erityisesti lehtikuusi kestää hyvin säätä. Muita puulaaatuja joutuu öljyämään, mutta lehtikuusen saa jättää öljyämättä. (Se harmaantuu vanhetessaan)

Saunaan soveltuvat puulaadut:

-Lehtikuusi sekä tervaleppä käsittelemätön. Molemmat puulaadut soveltuvat hyvin myös värjäämiseen. Värjääminen onnistuu Liberonin Spriipohjaisella petsillä, samaan tapaan kuin saunanlauteidenkin värjääminen. 

Meri-ilmastoon soveltuvat puulaadut:

Ainoastaan lehtikuusi soveltuu mielestämme kunnolla tällaisiin haasteellisiin olosuhteisiin. Toki esim. mäntyisetkin kestävät, mikäli niitä muistaa öljytä säännöllisesti. Öljyämiseen suosittelemme Liberonin öljyä puutarhakalusteille. Se kestää öljyistä parhaiten UV-säteilyä, joten sitä ei tarvitse laittaa läheskään niin usein kuin tavallisia pihaöljyjä.

Muistathan että aidot ekotuolit valmistaa Ecofurn, eikä niitä löydy muilta valmistajilta. Aidoilla Ecofurn ekotuoleilla on hyödyllisyys ja mallisuoja 24748. Pintanikkarit toimii heidän valtuutettuna edustajanaan Suomessa.

Päivitetty: 03. Kesäkuu, 2015

kommenttia

Jätä kommentti

Jätä vastaus

* Nimi:
* Sähköposti: (Ei julkaista)
   WWW-osoite: (Sivun osoite, http://)
* Kommentti:
© Pintanikkarit 2013