Vinkit ja ohjeet

Valurautagrillin käsittely Liberonin grafiittivoiteella

Lähettäjä: , Vinkit ja ohjeet, Ensisöinti ja huonekalujen hoito, 30. Kesäkuu, 2015 . 0 kommenttia.

Liberonin grafiittivoiteella voidaan käsitellä kaikki valu- ja takorauta esineet sisä- ja ulkotiloissa. Tuote kestää lämpöä 700oC ja näin ollen sillä voidaan käsitellä esim. uuninluukkuja tai vaikka grillejä.

Lähtötilanne

 

 

Työ aloitetaan ensin puhdistamalla pinta. Jos pinta on maalattu, se pitää ensin poistaa Liberonin Stipper-maalinpoistoaineella ja tämän jälkeen pyyhkiä vielä huonekalujenpuhdistusaineella. Ruostuneessa pinnassa puhdistukseksi riittää pelkkä teräsharja. Eli riittää että hilseilevä ruoste ja irtonainen lika hangataan pois. Pintaa ei tarvitse hiekkapuhaltaa tai hioa puhtaalle pinnalle asti.

Oikeapuoli puhdistettu teräsharjalla

 

 

Grafiittivoide voidaan levittää esim. kankaalla, teräsvillalla tai kuten tässä tapauksessa vanhalla hammasharjalla. Tällä työkalulla päästään helpommin ahtaisiin paikkoihin ja saadaan voide leviämään metallinhuokosiin tasaisesti. Toki isoilla ja tasaisilla pinnoilla hammasharja olisi turhan hidas työväline, mutta tässä tapauksessa se toimi parhaiten. Jos Grafiittivoide on hieman normaalia huonelämpöä lämpimämmässä, niin koostumukseltaan se vastaa kenkälankkia.

Oikeapuoli käsitelty Grafiittivoiteella

 

 

Kun aine on levitetty ja annettu kuivua 2h se kannattaa vielä kiillottaa huolellisesti. Tällöin saadaan poistettua ylimääräinen ainesosa pinnasta, eikä se jää siihen käryämään ja sottaamaan. Pintoja jotka ovat kosketuksissa elintarvikkeiden kanssa ei grafiittivoiteella voida käsitellä, esim. grilliritilä tai valurautapannun sisäpuoli.

Kokonaan käsitelty grilli

Päivitetty: 02. Heinäkuu, 2015

kommenttia

Jätä kommentti

Jätä vastaus

* Nimi:
* Sähköposti: (Ei julkaista)
   WWW-osoite: (Sivun osoite, http://)
* Kommentti:
© Pintanikkarit 2013