Vinkit ja ohjeet

Vanhan lakkapinnan kunnostaminen ilman hiomista.

Lähettäjä: , Vinkit ja ohjeet, Ensisöinti ja huonekalujen hoito, 17. Elokuu, 2015 . 3 kommenttia.

Monelta meiltä löytyy joku vanha esine, jossa on huono lakkapinta. Esimerkiksi kukkapöytä johon on jäänyt kastelun jäljiltä vaaleita rinkuloita ja länttejä, vanha radio tai miksei jopa vanha ompelukone, joka tarvitsisi ehostusta. Usein pinta on vielä viilutettu, joten sen hiominen saatikka höylääminen on hankalaa tai mahdotonta. Liberonilla on ratkaisu tähän ongelmaan ja jopa helppo sellainen. Ring Remover ja Finishing Oil yhdistelmä. Ring Removerilla poistetaan ensin kosteus- ja lämpövauriot lakan pinnasta. Ring Remover on tarkoitettu nimenomaan lakkapinnalle, joten jos pinta on esim. öljytty, ei tuote toimi siihen. Yleensä vanhoissa kalusteissa on sellakka lakkaus, mutta pinnan kiilto vaan on monesti himmentynyt vuosikymmenten saatossa. Puhdistuksen jälkeen levitetään Finishing Oilia pintaan ja riippuen pinnankunnosta sitä voidaan laittaa useampikin kerros. Öljyn seassa on hartseja, jotka tekevät täyttöä pinnassa, joten myös kohdat joista vanhalakka on jo osittain hilseillyt pois voidaan ehostaa. Molemmat aineet ovat värittömät, joten puun ja lakan värillä ei ole merkitystä. Öljy käsittelyn jälkeen pinta muuttuu yleensä hieman tummemmaksi ja näin ollen korostaa puun omia värisävyjä. Jos pinnassa on maalattuja kuviointeja yms. käsittely ei peitetä, eikä sottaa niitä.

 

1. Ensiksi kannattaa irtopöly ja lika pyyhkäistä pois.

2. Tämän jälkeen pinta hangataan Ring Removerilla. Työkaluna voi käyttää nukkaamatonta kangasta tai 0000-teräsvillaa. Villaa käyttämällä sinun ei tarvitse hangata niin voimakkaasti. Jos pinnassa on kosteusvaurioita suositellaan työkaluksi 0000-villaa.

3. Pinnan kuivuttua levitetään Finishing Oilia. Levityksessä voi käyttää nukkaamatonta kangasta tai samaista 0000-villaa. Jos pinta on huono, voidaan kerroksia tehdä useampi. Kerrosten välillä kuivumisaika on n. 2h. Jos 15min levityksen jälkeen öljyä näyttää olevan liikaa jossain kohdassa se kannattaa pyyhkiä pois.

 

Vanha radio, jossa pinta on päässyt jo nuhjaantumaan.

 

Vasen puoli puhdistettu Ring Removerilla ja levitetty yksi kerros Finishing Oilia. Oikea puoli vielä käsittelemätön.

 

Oikea puoli puhdistettu pelkästään Ring Removerilla. Väri sävyyn ei ole tullut "tummuutta", koska öljyä ei ole levitetty.

 

Kokonaan käsitelty radio. Pinttynyt lika ja haalistunut pinta ovat muisto vain.

 

 

Päivitetty: 18. Elokuu, 2015

3 kommenttia

Jätä kommentti

Jätä vastaus

* Nimi:
* Sähköposti: (Ei julkaista)
   WWW-osoite: (Sivun osoite, http://)
* Kommentti:
© Pintanikkarit 2013