Vinkit ja ohjeet

Finishing Oil-öljy

Lähettäjä: , Vinkit ja ohjeet, Ensisöinti ja huonekalujen hoito, 26. Lokakuu, 2015 . 0 kommenttia.

FINISHING OIL

 

Finishing Oil on tarkoitettu käsittelemättömän tai ennen öljytyn pinnan öljyämiseen. Soveltuu keittiön työtasojen, huonekalujen, koriste-esineiden, lattioiden, aseiden tukkien tai hirsi- ja paneelipintojen öljyämiseen. Erinomainen öljy kaikille puulaaduille ja -pinnoille kotona. Kestää myös kosteissa tiloissa ongelmitta, sekä saunassa että kylpyhuoneessa. Korostaa puun omaa sävyä voimakkaasti. Tuote soveltuu myös rajoitetusti vanhan lakkapinnan korjaukseen.

 

Esikäsittely

 

Öljyttävän pinnan tulee olla puhdas. Jos kaluste on vanha tai likainen, tulee pinta puhdistaa. Paras tuote käsittelemättömän tai ennestään vahatun tai öljytyn pinnan puhdistamiseen on Liberon huonekalujen puhdistusaine.

Huonekalujen puhdistusainetta käytetään No:0 teräsvillan kanssa. Kostuta tuppo teräsvillaa huonekalujen puhdistus aineella ja hankaa puuta syiden suuntaisesti, kunnes pinta on puhdas. Työskentele pieni alue kerrallaan, että ehdit poistaa pinnasta irronneen lian ennen puhdistusaineen haihtumista. Käytä lian poistoon trasselia tai kangasta.

Huonekalujen puhdistusaine haihtuu täysin ja pintaan ei jää mitään ylimääräistä – vain puhdas puu. Huonekalujen puhdistusainetta voi käyttää myös vahan tai öljykäsittelyn poistoon puupinnoilta. Tuote on erittäin tehokas, sitä ei ole tarkoitettu tavalliseen siivoukseen. Käytä normaaliin ylläpitoon Liberon hoitovaha spraytä.

 

Öljyäminen

 

Finishing Oil levitetään joko nukkaamattomalla liinalla, siveltimellä tai No:0000 teräsvillalla. Öljy voi nostaa vähän puunsyytä auki ja silloin pinta saattaa vaatia 240 hiekkapaperilla välihionnan ennen seuraavaa öljyämistä. Jos öljy levitetään teräsvillalla, hioo teräsvilla puusta nousevan aineksen jo levityksen yhteydessä ja erillistä välihiontaa ei tarvita.

Anna öljyn imeytyä 15 minuuttia ja pyyhi imeytymätön öljy pois puhtaalla kankaalla. Jos imeytymätöntä öljyä ei poisteta, saattaa pinta jäädä tahmeaksi. Jätä öljytty pinta kuivumaan noin viideksi tunniksi ja uusi käsittely tarpeen mukaan. Huonekaluille suositellaan vähintään kahta käsittelykertaa. Keittiön työtasoille 2-3 kerrosta. Lattioille 3-4 kerrosta.

Jos öljyämisen jäljiltä osa pinnasta on kiiltävämpää esim. oksankohdilta, voidaan No:0000 teräsvillalla hangata mataksi nämä kohdat. Jos haluat enemmän kiiltoa pintaan, levitä useampia kerroksia Finishing Oil-öljyä tai vahaa pinta värittömällä antiikkivahalla.

 

Öljytyn pinnan hoito

 

Tavallinen pölyjen pyyhintä öljytyiltä pinnoilta kannattaa tehdä mikrokuituliinalla. Tahrojen poistoon on hyvä käyttää Liberonin hoitovaha spraytä. Se poistaa lian puhdistettavalta pinnalta, mutta ei poista vaha- tai öljykäsittelyä. Käytä hoitovahan levittämiseen puhdasta kangasta tai trasselia.

Liberonin huonekalujen puhdistusaine ei ole tarkoitettu tavalliseen siivoukseen. Tuote on niin tehokas, että se poistaa vaha- tai öljykäsittelyn. Jos puhdistettava pinta on kuitenkin niin likainen, että hoitovaha sprayllä ei saa sitä puhtaaksi, käytä huonekalujen puhdistusainetta.

 

Lakkapinnan korjaaminen Finishing Oil-öljyllä

 

Öljyttävän pinnan tulee olla puhdas. Jos kaluste on vanha tai likainen, tulee pinta puhdistaa. Paras tuote käsittelemättömän tai ennestään vahatun tai öljytyn pinnan puhdistamiseen on Liberon huonekalujen puhdistusaine.

Huonekalujen puhdistusainetta käytetään lakkapinnoille trasselin kanssa. Kostuta tuppo trasselia huonekalujen puhdistusaineella ja hankaa syiden suuntaisesti, kunnes pinta on puhdas. Muista työskennellä pieni alue kerrallaan, että ehdit poistamaan pinnasta irronneen lian ennen puhdistusaineen haihtumista. Käytä lian poistoon puhdasta trasselia tai kangasta.

Levitä puhtaaseen ja kuivaan pintaan Finishing Oil-öljyä ohuesti. Anna aineen imeytyä lakan rikkinäisistä kohdista puuhun ja hankaa ylimääräinen öljy ehjältä lakkapinnalta 15 min kuluessa. Levitä tällä tavoin useita kerroksia tunnin välein kunnes pinta näyttää hyvältä. Anna kuivua ja nauti upeasta lopputuloksesta.

 

Muita käyttökohteita

 

Finishing Oil soveltuu hyvin aseen tukkien käsittelyyn. Öljy tuo puun värin ja syykuvion rikkauden esiin ja antaa erinomaisen suojan likaa ja kosteutta vastaan. Jos haluat värillistä pintaa, levitä kuultomaali ennen öljyä.

Finishing Oil antaa parhaan mahdollisen suojan kosteutta vastaan. Se kestää hyvin kulutusta ja kuumuutta. Soveltuu erinomaisesti massiivipuisille työtasoille keittiössä, wc-tiloissa ja kylpyhuoneessa.

Tagit: öljyäminen, finishing oil Päivitetty: 26. Lokakuu, 2015

kommenttia

Jätä kommentti

Jätä vastaus

* Nimi:
* Sähköposti: (Ei julkaista)
   WWW-osoite: (Sivun osoite, http://)
* Kommentti:
© Pintanikkarit 2013