Vinkit ja ohjeet

Terveellistä maalaamista ilman kemikaaleja

Lähettäjä: , Vinkit ja ohjeet, Ensisöinti ja huonekalujen hoito, Ekokemistit , Erikoismaaleja sisältävät vinkit ja ohjeet, Helpot&Rempat, 11. Tammikuu, 2017 . 0 kommenttia.

Terveellinen maalaaminen

Pintakäsittelyaineita on todella paljon erilaisia ja ekologisuus on usein pelkkää valmistajan viherpesua. Tuntuu että kenellläkään ei tunnu olevan tietoa siitä mitä eri kemikaalit terveydelle tekevät ja "sallittujen" aineiden joukossa on hyvin monia sellaisia yhdisteitä, joita nyt ei vain kannata olla varomatta. 

Aika harva maali on sellaista, että sitä voi käsitellä paljain käsin. Monissa ns. myrkyttömissäkin maaleissa on käytetty sidosaineena erilaisia muoviyhdisteitä ja herkimmät voivat niistä oireilla. Lisäksi puhtaista luonnon raaka-aineista valmistetuissa maaleissa voi olla, kyllä luonnollisia, mutta silti allergisoivia yhdisteitä. 

Pintanikkarit on pyrkinyt pitämään valikoimissa vain kaikkein ekologisimmat versiot maaleista. Oikeastaan vasta nyt olemme löytäneet muutamia sellaisia maaleja, jotka ovat aidosti ja oikeasti ekologisia ja myrkyttömiä. 

Tällaisia ovat mm.  Kalustekalkkimaali sekä Auron sisäilmaa raikastava maali. Näissä ei ole käytetty edes sidosaineina muoviyhdisteitä, mikä on todellakin poikkeuksellista. Lisäksi Kalustekalkkimaali valmistetaan Suomessa, mikä ei tietty pahenna asiaa. 

Kalustekalkkimaali

Kotimaassa valmistettu täysin myrkytön ja todella helppokäyttöinen maali kaikenlaisten kalusteiden, koriste-esineiden, listojen ja muiden pienten ja miksei isompienkin pintojen maalaamiseen. 

Maalia löytyy 0,225l purkeissa sekä 0,9l purkeissa. 

Värisävyjä on valmiina muutama ja mikäli todella haluat jotain omaa sävyä, niin lähetä meille sähköpostia info@pintanikkarit.fi ja teemme teille juuri sellaisen sävyn kuin haluatte. 

 

 

 

 

 

 

Kalustekalkkimaalin hyvät puolet:

- voit maalata suoraan vanhan maalin tai lakan päälle. Et siis tarvitse mitään muita pohjatöitä, kuin puhtaan pinnan. 

- Yleensä yksi kerros maalia riittää. Maali sisältää niin paljon enemmän pigmenttiä kuin tavalliset maalit.

- Vanhetessaan maali "kauhtuu" arvokkaasti, eikä niinkään hilseile. 

- Kalustekalkkimaalilla maalattu pinta on täysin matta. Kulutuksen kestävyyttä saadaan lisää laittamalla maalin päälle värittömän kalustevahan. 

- Maali on lähes hajuton ja sen VOC-arvo eli haihtuvien ongelmallisten yhdisteiden arvo on pyöreä 0. Eipä ole montaa tällaista maalia tullut vielä vastaan. 

- Kalustekalkkimaali on myös riittoisaa maalia maalata ja yhdellä 0,225 purkilla maalaa jopa 3m2 eli yli 10m2 litralla. 

 

Sisäilmaa aktiivisesti puhdistava kalkkimaali (Auro Sisäilmaa raikastava maali)

Auro on maalitehtaana ainut maailmassa, joka oikeasti välittää maalajiensa terveydestä sekä luonnosta. Yritys kehittelee jatkuvasti parempia ja ekologisempia vaihtoehtoja ja yksi tällainen kehittelyn tulos on Sisäilmaa raikastava seinämaali. 

Maalilla kun maalaa seinät, niin sisäilmasta poistuu bakteerit, hajut ja muut pienet epäpuhtaudet. Vaikutus perustuu siihen, että valo ja maalissa olevat mineraalit reagoivat pieniin molekyyleihin, neutralisoivat ne ja tekevät niistä vettä ja hiilidioksidia. Tämä on aivan pettämätön maali esim. makuuhuoneen maalaamiseen tai työpaikalla työtilan seinien maalaamiseen. 

Ihan jokaista seinää ei välttämättä maalilla tarvitse maalata, jotta haluttu tulos saadaan aikaiseksi. Voidaan esim. maalata talon jokaisesta huoneesta yksi seinä. Tämä jo pitää eläinten hajut poissa, raikastaa "vanhan asunnon" hajun, parantaa kellaritilojen ilman laatua, jne. Ja ihan vain niitä varten, jotka luulevat liikoja: Maalia ei ole tehty oikeiden homevaurioiden peittämiseen. (Nämä asiat kannattaa varmistaa www.lakeudenhomekoirat.fi) 

Meillä on yllä muitakin ekologisia ja myrkyttömiä maaleja valikoimissa, mutta nämä ovat ne "parhaat" Suosittelemme tutustumaan myös niihin ja katsomaan löytyisikö sieltä juuroi teille sopivaa pintakäsittelyainetta. Ja mikäli oikein menee sormi suuhun maaleja valitessa, niin ottakaa rohkesti yhteyttä ja kysykää. 

Päivitetty: 11. Tammikuu, 2017

kommenttia

Jätä kommentti

Jätä vastaus

* Nimi:
* Sähköposti: (Ei julkaista)
   WWW-osoite: (Sivun osoite, http://)
* Kommentti:
© Pintanikkarit 2013