Vinkit ja ohjeet

Vanhan valurautaisen kaminan kunnostus

Lähettäjä: , Ensisöinti ja huonekalujen hoito, 08. Tammikuu, 2014 . 0 kommenttia.

Ohjeet miten kunnostaa vanha valurautainen kamina Liberon Grafittivoiteella. Grafittivoidetta voidaan käyttää kaikkien valu- ja takorautaisten esineiden suojaaminseen. Tuote soveltuu sekä sisä, että ulkokäyttöön. Voit käsitellä sillä esim. uuninluukut, takanluukut, puulieden kannen, kaminat, ulkona koristeena olevat vanhat aurat, tai vaikkapa auton pakosarjat.
 

 

Vaihe 1.

Puhdista pinta teräs- tai messinkiharjalla. Käytä tarvittaessa Liberon huonekalujen puhdistusainetta. Puhdistusainetta on syytä käyttää varsinkin silloin kun pinnassa on paljon rasvaa.

 

 

 

 

 

Vaihe 2.
Levitä Grafiittitahna huolellisesti pintaan kankaalla tai 0000 teräsvillalla (erittäin hieno teräsvilla). Voit käyttää levittämiseen myös sivellintä mistä leikkaat harjakset lyhyksi, jolloin saat todella jäykän siveltimen. Näin saat laitettua vanhat kulahtaneet siveltimet vielä kiertoon.

 

 


 


Vaihe 3.
Anna kuivua pari tuntia ja kiillota pinta harjalla tai liinalla. Mikäli käsittelet tällaista kaminaa tai valurautaisen puulieden pintaa, muista kuivumisen jälkeen kiillottaa pinta korostetun hyvin puhtaalla kankaalla, jotta saat kaiken ylimääräisen aineen pois. Tällöin ensimmäisessä lämmityksessä syntyvä tuoksu ei ole liian voimakas.

 

Päivitetty: 09. Tammikuu, 2014

kommenttia

Jätä kommentti

Jätä vastaus

* Nimi:
* Sähköposti: (Ei julkaista)
   WWW-osoite: (Sivun osoite, http://)
* Kommentti:
© Pintanikkarit 2013