Vinkit ja ohjeet

Harmaantuneen tiikkisen ulko-oven käsittely uuden veroiseksi.

Lähettäjä: , Vinkit ja ohjeet, Ensisöinti ja huonekalujen hoito, 08. Tammikuu, 2014 . 0 kommenttia.


Ohjeet miten käsitellä vanha tiikkinen ulko-ovi. Tiikkinen tai tamminen ulko-ovi vaatii säännöllistä öljyämistä. Muuten ovi haalistuu auringossa ja rupeaa keräämään likaa. Öljyjä mitä voidaan käyttää ulko-oven käsittelyyn on monia, mutta paras mahdollinen öljy tähän on Liberon Liboil. Öljy on tarkoitettu ulkokalusteille, joten se sisältää tarvittavat homesuoja-aineet. Öljy sisältää myös voimakkaan UV-suojan, joten se suojaa puuta hyvin myös haalistumiselta.

Ohjeet:

Vaihe 1.
Mikäli pinta on vanha ja likainen se on syytä pestä kunnolla. Tähän soveltuu hyvin Liberon Puutarhakalusteiden puhdistusaine. Mikäli tiikki on tummunut joistain kohtaa voidaan tummentumien poistamiseen käyttää Liberon huonekalujen puhdistusainetta ja Nro 2 teräsvillaa.

Vaihe 2.
Öljy levitetään joko rätillä tai siveltimellä ja ylimääräinen imeytymätön öljy pyyhitään pois puolen tunnin päästä. Anna tämän jälkeen  kuivua vähintään vuorokausi. Mm. Ilmankosteus vaikuttaa kuivumisaikaan.

Vaihe 3.
Öljykäsittely toisetetaan tarpeen vaatiessa muutamien vuosien välein. Se mikä tekee Liboilista parempaa kuin monista tavanomaisista öljyistä on juuri se, että Liboililla käsitelty pinta kestää huomattavasti kauemmin hyvän näköisenä. Öljyä voidaan käyttää ulkokalusteille, terasseille, laitureille, ulko-oviin tai veneen tiikkiosien käsittelyyn.

Päivitetty: 20. Toukokuu, 2014

kommenttia

Jätä kommentti

Jätä vastaus

* Nimi:
* Sähköposti: (Ei julkaista)
   WWW-osoite: (Sivun osoite, http://)
* Kommentti:
© Pintanikkarit 2013