Vinkit ja ohjeet

Kivimaalin käyttöön liittyviä vinkkejä ja ohjeita

Lähettäjä: , Vinkit ja ohjeet, Erikoismaaleja sisältävät vinkit ja ohjeet, 13. Tammikuu, 2014 . 1 kommenttia.


Ohjeita kiviefektimaalin käyttöön. Alla olevissa esimerkeissä käsittelemme peltisen esineen. Kiviefektimaalilla on mahdollisuus käsitellä myös esimerkiksi sähköpatterit. Alla olevassa kuvassa näet patterit käsittelyn jälkeen.

 

 

 Ohjeet:

1. Puhdista aina pinta huolellisesti esim. maalipesuaineella tai hio kevyesti ja pyyhi pölyt pois. Pintaan ei saa jäädä varsinkaan rasvaa.


2. Pohjamaalaa sopivalla pohjamaalilla. Esim. Plasti-Kote Super Primer. Ei välttämätöntä, mutta vähentää tietyillä pinnoilla kivimaalin menekkiä, sillä varsinkin huokoisilla pinnoilla menekki on hieman suurempi. Esim. muoviin ja kulutukselle alttiisiin paikkoihin suositellaan pohjamaalia tarttuvuuden lisäämiseksi.3. Maalaa kiviefektimaali ohuina kerroksina riittävän kaukaa sumuttaen. Sopiva etäisyys on n. 20cm. Anna kuivua hetki ja maalaa lisää kerroksia. Maalin voi jättää myös ohueksi kerrokseksi jolloin pohjalla ollut maali kuultaa läpi. Valittavana on useita sävyjä. Esimerkissä käytimme Manhattan Mist -sävyä.

4. Valmiin pinnan voit käsitellä vielä Kiviefektisuojalakalla. Käsittely lisää pinnan kestävyyttä ja helpottaa puhtaanapitoa. Ulkona käytettäviin esineisiin suoja on syytä laittaa, jotta pinta kestää paremmin kosteutta. Suojalakka ei juurikaan muuta kivimaalin tuntua, joten mikä tahansa lakka ei sovellu kivimaalin suojaamiseen, jos haluaa että aito kivimäisyys tuntuu.


Kiviseksi maalatut sähköpatterit näyttävät aika siisteiltä!

Päivitetty: 20. Toukokuu, 2014

1 kommenttia

Jätä kommentti

Jätä vastaus

* Nimi:
* Sähköposti: (Ei julkaista)
   WWW-osoite: (Sivun osoite, http://)
* Kommentti:
© Pintanikkarit 2013