Vinkit ja ohjeet

Esineiden kultaus

Lähettäjä: , Ensisöinti ja huonekalujen hoito, 02. Tammikuu, 2014 . 0 kommenttia.

Ohjeet esineiden kultaamiseen Liberonin kultamaaleilla sekä kultavoiteilla. Kultamaalit ja kultavoiteet sopivat hyvin esimerkiksi kehysten kultaukseen tai jo kullattujen kehysten korjaamiseen. Esimerkissä käsittelimme ennestään kultaamattomat muoviset kehykset.

Vaihe 1.


Tarvittaessa käsiteltävä pinta puhdistetaan liasta ja rasvasta Liberon huonekalujen puhdistusaineella tai karhennetaan hienolla hiekkapaperilla 240 tai 0000 teräsvillalla.


Kultamaalin alle kannattaa laittaa pohjamaali. Vaihe 2.
Pohjamaalaa pinta jollain pohjamaalilla tarttuvuuden varmistamiseksi. Esim. Plasti-kote Super primer.


Vaihe 3.
Halutun sävyinen kultamaali levitetään hyvin kuivuneen pohjamaalin päälle. Anna kuivua ja maalaa tarvittaessa toinen kerros. Kultamaaleja voidaan käyttää myös ulkona. Esim hautakivien kirjainten korjaamiseen.


Kullatun pinnan patinointi:
Kultamaalin levittäminen
Patinoidun eli vanhan näköisen saat pinnasta kun levität kultamaalin päälle Liberon kultavoiteen. Voidetta on tarkoitus jättää enemmän esineessa oleviin koloihin ja kulmiin, joten parhaiten patinointi näkyykin pinnoissa joissa on paljon muotoja. Valitse selkeästi poikkeava tummempi tai vaaleampi sävy kuin kultamaali.

Kultapronssivoide voidaan levittä
ä pintaan kankaalla tai trasselilla. Vahamainen voide on nopeasti kuiva ja pintaa voidaan hangata trasselilla halutun sävyn aikaansaamiseksi.

Kehykset kultauksen jälkeen.

Päivitetty: 02. Heinäkuu, 2015

Liittyvät tuotteet:

kommenttia

Jätä kommentti

Jätä vastaus

* Nimi:
* Sähköposti: (Ei julkaista)
   WWW-osoite: (Sivun osoite, http://)
* Kommentti:
© Pintanikkarit 2013