Vinkit ja ohjeet

Saunanlauteiden värjäys projekti 1

Lähettäjä: , Vinkit ja ohjeet, Helpot&Rempat, 15. Tammikuu, 2014 . 0 kommenttia.


Ohjeet miten sävyttää saunanlauteet Liberon spriipohjaisilla kuultomaaleilla.Liberon spriikuultomaalit soveltuvat kaikille puulaaduille. Jos käsiteltävät lauteet ovat vanhat ja likaiset/tummuneet on ne syytä pestä ensin Liberon Huonekalujen Puhdistusaineella.

Tarvittavat välineet:
Liberon Huonekalujen puhdistusaine
Liberon No:0 teräsvilla
Liberon 0000 kiillotusvilla
Liberon Spriipohjainen petsi (useita sävyvaihtoehtoja)
Liberon Finishing oil
puhdasta kangasta tai trasselia

Ohjeet:

Vaihe 1.
Mikäli lauteet ovat vanhat ja likaiset/tummuneet; Kostuta No:0 teräsvilla huonekalujen Puhdistusaineella ja hankaa puun syyn suuntaisesti kunnes pinta on puhdas. (Nitor maalarinpesuaine on myös hyvä puhdistusaine mikäli lauteet eivät ole kovin tummuneet. Aina kannattaa kuitenkin pinta puhdistaa jollain tai vaihtoehtoisesti hioa kevyesti hiekkapaperilla. )

Vaihe 2.
Pyyhi lika ja puhdistusaine pois puhtaalla kankaalla tai trasselilla. Kun pinnat on puhdistettu voidaan levittää haluttu sävy pintaan. Ota huomioon, että vanha kosteuden karhentama puupinta imee väriä enemmän kuin uusi puu.

Vaihe 3.
Levitä Liberon spriipohjainen petsi pintaan kankaalla tai No: 0000 teräsvillalla. Liberon spriipohjainen petsi leviää erittäin tasaisesti ja sillä onkin lähes mahdoton saada epätasaista pintaa.
Vaihe 4.
Huomaa, että puun päätypinnat imevät väriä enemmän ja tulevat tästä syystä helposti paljon muuta pintaa tummemmiksi. Anna sävyn kuivua vähintään tunti ennen viimeistelyä Finishing Oil Öljyllä. Öljyn levittäminen ei ole välttämätöntä, mutta se antaa lialta suojaavan pinnan.

 

Vaihe 5.
Levitä Finishing Oil Öljy pintaan kankaalla ohuesti ja pyyhi imeytymätön öljy pois pinnasta välittömästi. On tärkeää, että varsinkin lauteisiin Finishing oilia laitetaan mahdollisimman vähän ja ohuesti.
 

Päivitetty: 28. Syyskuu, 2015

kommenttia

Jätä kommentti

Jätä vastaus

* Nimi:
* Sähköposti: (Ei julkaista)
   WWW-osoite: (Sivun osoite, http://)
* Kommentti:
© Pintanikkarit 2013