Vinkit ja ohjeet

Vinkki miten maalata esine kulahtaneen valkoisen maalin näköiseksi

Lähettäjä: , Vinkit ja ohjeet, Ensisöinti ja huonekalujen hoito, Erikoismaaleja sisältävät vinkit ja ohjeet, 15. Tammikuu, 2014 . 1 kommenttia.

Käsiteltävä esine voi olla suuri tai pieni. Se voi olla koriste-esine tai huonekalu. Se voi olla uusi tai vanha. Jos käsittelet vanhan kalusteen, poista ensin vanha maali. Pinnan ei tarvitse täysin puhdas vanhasta maalista. Tällä tekniikalla käsittelet pinnan näyttämään vanhalta maalatulta pinnalta, joka on kulahtanut ja patinoitunut.

 

 


 Ohjeet:

Vaihe 1. Sävytä nurkat Liberon spriipohjaisella petsillä (sävy: Tumma Tammi).

Vaihe 2. Maalaa kaluste kokonaan valkoisella pohja- tai kattomaalilla. Tähän soveltuu loistavasti Bloom kookosmaalin vaaleat sävyt kielo, lumi ja kookos.

Vaihe 3. Maalin kuivuttua hio nurkat auki karkealla teräsvillalla nro 2 tai hiekkapaperilla.

Vaihe 4. Hankaa pintaan pähkinänsävyinen Liberon antiikkivaha. Vaha suojaa salamalla maalia ja tekee siitä "likaisen" näköisen.

Vaihe 5. Anna vahan kuivua vain vähän aikaa, n.30 minuuttia ja poista haluamasi määrä vahaa kankaalla tai trasselilla. Jos jätät pintaan enemmän vahaa se näyttää tummemmalta. Jos vaha ehtii kuivua pintaan kauemmin, sen poistaminen saattaa tuntua työläältä. Pieni määrä väritöntä antiikkivahaa rätissä auttaa kuivuneen vahan poistossa, mikäli sitä tuli laitettua liikaa.

 

Päivitetty: 31. Toukokuu, 2014

1 kommenttia

Jätä kommentti

Jätä vastaus

* Nimi:
* Sähköposti: (Ei julkaista)
   WWW-osoite: (Sivun osoite, http://)
* Kommentti:
© Pintanikkarit 2013