Vinkit ja ohjeet

Puutarhakalusteiden kevätkunnostus

Lähettäjä: , Vinkit ja ohjeet, Ensisöinti ja huonekalujen hoito, 20. Toukokuu, 2014 . 0 kommenttia.

Pihakalusteet tarvitsevat vuosittaista huoltoa. Paras aika hoitaa pihakalusteet on kevät jolloin ne otettaan esille talviteloilta. Öljyn valinta on tärkeää, sillä huonolla öljyllä tulee helposti tehtyä turhaa työtä. Tässä ohjeita miten hoitaa pihakalusteet oikeaoppisesti.

Tarvittavat välineet:
*Liberon Puutarhakalusteiden puhdistusaine
*Liberon Liboil ulkokalusteöljy
*Juuriharja
*Nukkamaton liina
*Nro 0 teräsvillaa tai 180 hiekkapaperia
*messinkiharja

Ohjeet:

1. Puhdista kalusteet

”Jos pinta jätetään puhdistamatta niin öljy korostaa likaisia kohtia.”

Älä käytä klooria sisältävää pesuainetta tiikkiin tai kovapuisille kalusteille – se valkaisee puun! Liberon pihakalusteiden puhdistusaine ei valkaise puuta vaan puhdistaa ne tehokkaasti ja ympäristöystävällisesti – puhdistusaine saa valua suoraan maahan.

Sumuta pihakalusteiden puhdistusainetta pintaan. Harjaa pinta juuriharjalla. Jos lika ei irtoa tällä, voidaan käyttää myös messinkiharjaa. Huuhtele pinta puhtaalla vedellä ja anna kuivua n. vuorokauden ennen öljyämistä.

2. Öljyä kalusteet

Ennen öljyn levittämistä tarkista puun pinta. Jos se on karkea, niin on syytä hioa pintaa kevyesti. Karkeaan pintaan tarttuu lika paljon helpommin kuin sileään ja se voi myös rikkoa vaatteita. Jos pinta on puhdistettu messinkiharjalla tulee se hioa. Käytä hiontaan numero 0 teräsvillaa tai n.180 hiekkapaperia. Poista hiontapöly ja öljyä kaluste. Käytä Liberon pihakalusteöljyä joka sisältää UV suojan ja tummatkin kalusteet pysyvät siisteinä koko kesän. Öljy voidaan levittää siveltimellä, rätillä tai sienellä. Imeytymätön öljy pyyhitään pois 1/2 tunnin kuluttua ja kalusteen annetaan kuivua vuorokauden verran sateelta suojassa. Jos kalusteen pinta näyttää kuivuttuaan matalta voidaan levittää toinen öljykerros.

Päivitetty: 02. Kesäkuu, 2015

kommenttia

Jätä kommentti

Jätä vastaus

* Nimi:
* Sähköposti: (Ei julkaista)
   WWW-osoite: (Sivun osoite, http://)
* Kommentti:
© Pintanikkarit 2013