Vinkit ja ohjeet

Kaakeleiden maalaus Ronseal kaakelimaalilla

Lähettäjä: , Vinkit ja ohjeet, Erikoismaaleja sisältävät vinkit ja ohjeet, Helpot&Rempat, 20. Toukokuu, 2014 . 0 kommenttia.

Kaakeleiden maalaaminen on helppoa ja vaivatonta verrattuna vanhojen kaakeleiden poistamiseen ja uusien asentamiseen. Lisäksi maalamalla säästät rutkasti aikaa ja rahaa.

Ronseal kaakelimaali on sivellinlevitteinen maali, jossa yleensä yksi kerros maalia riittää. Maalia on saatavana useissa eri sävyssä. Maalilla maalataan sekä kaakelit että saumat. Maalin kuivumisen jälkeen saumat viimeistellään saumakynillä.

Pohjatöinä riittää pesu. Pesu on syytä suorittaa mahdollisimman tehokkailla pesuaineilla, jotta maali tarttuu kunnolla. Suosittelemme Mäster maalarinpesua. Mikäli kaakelit ja varsinkin saumat ovat erittäin likaiset suosittelemme ennen maalarinpesua vielä käymään pahimmat paikat läpi Ecostar savipesuaineella, joka poistaa pinttyneimmätkin kalkkijäämät tehokkaasti.

Ohjeet:

Vaihe 1. (pohjatyöt)
Kaakeleita maalatessa ne on puhdistettava huolellisesti ennen maalausta. Tärkeää on että kaikki kalkki ja rasva saadaan pois ennen maalausta. Kaakeleita ei saa missään tapauksessa hioa tai muuten karhentaa ennen maalausta vaan maali levitetään suoraan ehjän kaakelin päälle.

Irrota kaikki mahdollisesti tiellä olevat kausteet ja esineet sekä suojaa sellaiset pinnat mihin et halua maalia joutuvan.

Vaihe 2. (Maalaus)
Sekoita maali hyvin ennen maalausta. Levitä maali kaakeleihin pystysuorin vedoin sivellintä käyttäen. Maalia on syytä levittää mahdollisimman paksu kerros, mutta kuitenkin siten että se ei lähde valumaan. Anna maalin kuivua hyvin vähintään vuorokausi. Mikäli kaakelit tarvitsevat toisen kerroksen (kaakeleissa voimakkaita kuvioita tai hyvin suuri väriero maalin ja maalattavan kaakelin välillä) voit levittää sen AIKAISINTAAN 24 tunnin kuluttua maalaamisesta. Suositeltaa olla altistamatta kaakeleita vedelle ensimmäisen 72 tunnin aikana maalaamisesta, myös mekaanista kulutusta olisi vältettävä muutaman ensimmäisen päivän aikana.

Isoissa pinnoissa suosittelemme maalaamiseen telaa ja telalla levityksen jälkeen tasoittajasivellintä, jolla maali "sliipataan". Näin saat parhaan lopputuloksen.

Vaihe 3. (maalatun kaakelipinnan puhdistus)
Älä käytä hankaavia pesuaineita maalattujen kaakeleiden pesemiseen. Muuten voi pestä pintaa huoletta.

Kuten kaikkien muidenkin maalien kohdalla ohjeita on hyvä noudattaa. Silloin kaakelimaali kokemukset ovat varmasti positiivisia. 

Tagit: kaakelimaali Päivitetty: 01. Huhtikuu, 2015

kommenttia

Jätä kommentti

Jätä vastaus

* Nimi:
* Sähköposti: (Ei julkaista)
   WWW-osoite: (Sivun osoite, http://)
* Kommentti:
© Pintanikkarit 2013