Vinkit ja ohjeet

Kaakeleiden pesu ennen kaakelimaalin käyttöä

Lähettäjä: , Vinkit ja ohjeet, Erikoismaaleja sisältävät vinkit ja ohjeet, Helpot&Rempat, 20. Toukokuu, 2014 . 0 kommenttia.


Kuten kaikessa maalaamisessa pohjatyöt ovat tärkeä osa onnistunutta lopputulosta. Kaakeleita maalatessa varsinkin vanhojen kaakeleiden pesu on oleellinen työvaihe. Tärkeää on että kaikki kalkki ja varsinkin rasva saadaan pois kaakelin pinnasta. Tähän on hyvä siis käyttää pesuaineita, jotka poistavat hyvin kalkkia ja rasvaa. Tällaisia ovat esim kloriittipohjaiset pesuaineet, kristallisooda, savipohjaiset puhdistusaineet sekä sprii.

Suosittelemme aluksi kaakeleiden puhdistamiseen savipohjaista puhdistusainetta. Markkinoiden tehokkain sellainen on Ecostar, jonka savi on kaikkein hienojakoisinta ja sillä lähtee hyvin kalkki kaakeleiden pinnasta. Aine kuitenkin jättää itsessään rasvaisen suojan (glyseriini), joka pitää poistaa jollain hyvin rasvaa poistavalla aineella, kuten esim. maalarinpesulla. 

Kun pinnasta on saatu kaikki kalkki ja rasva pois voit levittää kaakelimaalin tietäen että se myös pysyy siinä.

Saumojen pesu:

Saumat voivat olla se hankalin paikka, sillä huokoinen pinta imee likaa itseensä ja on monesti vaikea puhdistaa. Tähän on olemassa monia hyviä apukeinoja, joista kaksi parasta on Ronseal saumapuhdistaja sekä Ecostar savipeasuaine. Jälkimmäisen kanssa pitää siis käyttää vielä jotain rasvaa poistavaa pesuainetta. Myös höyry on tehokas apu saumoja puhdistettaessa.

Mikäli et saa kaakeleita tai saumoja puhtaaksi voit kysyä vinkkejä Suomen SuojauspalveluOy:ltä, joka tekee kaakeleiden puhdistuksia palveluna.

Päivitetty: 01. Huhtikuu, 2015

kommenttia

Jätä kommentti

Jätä vastaus

* Nimi:
* Sähköposti: (Ei julkaista)
   WWW-osoite: (Sivun osoite, http://)
* Kommentti:
© Pintanikkarit 2013