Vinkit ja ohjeet

Kalusteen vahaaminen antiikkivahalla

Lähettäjä: , Ensisöinti ja huonekalujen hoito, 02. Tammikuu, 2014 . 0 kommenttia.

Ohje on tarkoitettu käsittelemättömälle tai ns. antiikkikäsitellylle pinnalle. Jos pinnassa on lakka tai maali poista se ensin Liberon Stripper maalinpoistoaineella ja Liberon huonekalujen puhdistusaineella. Tämä käsittely on erittäin helppo na nopea tapa saada kalusteeseen vanhatava pintakäsittely. Suurin pohjatyö on yleensä vanhan lakan ja maalin poistaminen.

Tarvittavat välineet:

*Liberon Petsi Spriipohjainen (sävy: Tumma mahonki)
*Liberon Antiikkivaha (sävy: Tumma tammi)
*Liberon Teräsvilla No:0000 (Neljän nollan erittäin hieno teräsvilla)


Ohjeet: 

Vaihe 1.

Jos haluat huonekalun pintaan patinaa, niin kolhi ja naarmuta lipastoa tarpeen mukaan. Käytä aseina ruuvimeisseliä, naulaa, vasaraa ym. ym. Mielikuvitusta peliin! Tämä jätetään tekemättä jos halutaan siistiä ja sileää pintaa.

Vaihe 2.

Petsaa lipasto Liberon spriipohjaisella petsillä. Vesipetsi ei välttämättä tartu tasaisesti pintaan jossa ennen on ollut jonkinlainen käsittely. Jos kalustetta on käytetty pitkään, on pintaan saattanut myös imeytyä rasvaa, silikonia tai jotain muuta ainetta joka hylkii vesipohjaista petsiä, joten käytä spriipohjaista. Anna petsin kuivua n. 1-2 tuntia.

Vaihe 3. 

Levitä Liberon antiikkivahan ensimmäinen kerros teräsvillalla No:0000 hangaten, näin saadaan vaha imeytymään syvemmälle puun sisään. Jos pinnasta halutaan tasaisemman värinen, käytä kangasta levittämiseen myös ensimmäisellä kerralla (teräsvilla saattaa hangata pois petsausta mikä tekemässämme esimerkkitapauksessa on toivottavaakin). Anna ensimmäisen kerroksen kuivua 2 tuntia.

Vaihe 4.
Levitä toinen vahakerros kankaalla. Levitä vahaa reilusti ja epätasaisesti. Näin pinnasta tulee elävämpi. Anna kuivua 4 tuntia.

Vahaaminen on helppoa ja nopeaa lakkaamiseen verrattuna, sillä vaha ei valu ja pinnan voi aina korjata. Käyttäessä vahaa on erittäin vaikea epäonnistua.”

Vaihe 5.
Lopuksi kiillotetaan pinta harjalla tai kankaalla. Käytä huonekalujen kiillotusharjaa, tavallista kenkien lankkiharjaa tai puhdasta kankaanpalaa. Suosittelemme kiillotamiseen Pintanikkarit levitysliinoja.

Vaihe 6.
Lopputuloksena hieno antiikkimainen lipasto, jonka kelpaa laittaa esille. Vahattu pinta on myös helppoa hoitaa jatkossa. Voit joko vahata aina uudestaan antiikkivahalla tai käyttää siistimiseen Liberon sprayvahaa. Sprayvaha soveltuu hyvin ns. viikkosiivoukseen. Riittää kun suohkuttaa vahaa käsiteltävälle pinnalle ja pyyhitään ylimääräinen pois.

Päivitetty: 20. Toukokuu, 2014

kommenttia

Jätä kommentti

Jätä vastaus

* Nimi:
* Sähköposti: (Ei julkaista)
   WWW-osoite: (Sivun osoite, http://)
* Kommentti:
© Pintanikkarit 2013