Vinkit ja ohjeet

Ruostuneen valuraudan käsittely grafiittivoiteella

Lähettäjä: , Ensisöinti ja huonekalujen hoito, 05. Tammikuu, 2014 . 1 kommenttia.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Liberon Grafiittitahna on tarkoitettu kaikkien valu- tai takorautaisten pintojen suojaamiseen ja värjäämiseen, esim. takan-/uuninluukut, valurautaliedet, grillit, kaminat. Tuote soveltuu erinomaisesti puuliesien valurauta pintoihin. Grafittivoiteella käsitellyt pinnat kestävät myös ulkona, joten voit suojata sillä myös esim. takorauta portit, kukkaruukkuina olevat vanhat valurauta padat tai vaikkapa auton pakosarjat. Tahna kestää korkeaa (700 astetta) lämpöä ja antaa hyvän suojan ruostetta vastaan.

 

 

Esimerkissä kunnostamme vanhat uunin luukut.


Tarvittavat välineet:
ruosteiset uuniin luukut
messinki tai teräsharja
Huonekalujen puhdistusaine
0000 kiillotusvillaa
kangasta tai Liberon kiillotusharja kiillotusta varten


Ohjeet:

Vaihe 1.
Puhdista pinta teräs- tai messinkiharjalla. Käytä tarvittaessa Liberon huonekalujen puhdistusainetta. Ajatus on irrottaa pinnasta irtonainen ruoste sekä mahdollinen rasva pois.

 


Vaihe 2.
Levitä Grafiittitahna huolellisesti pintaan kankaalla tai 0000 teräsvillalla (erittäin hieno teräsvilla) Levitykseen sipii hyvin myös sivellin mistä leikkaa karvat lyhyeksi. Näin saa aineen levittymään pieniin koloihin ja väleihin.Vaihe 3.
Anna kuivua vähintään pari tuntia ja kiillota pinta harjalla tai liinalla. Mitä parempi kiillotus ja samalla ylimääräisen aineen pois hankaaminen, sitä vähemmän tulee mitään tuoksua kun käsitelyty pinta lämmitetään. Esim. Puuhellan kantta käsiteltäessä on tärkeää hangata ylimääräinen aine pois kunnolla.

Päivitetty: 31. Toukokuu, 2014

1 kommenttia

Jätä kommentti

Jätä vastaus

* Nimi:
* Sähköposti: (Ei julkaista)
   WWW-osoite: (Sivun osoite, http://)
* Kommentti:
© Pintanikkarit 2013