Vinkit ja ohjeet

Ekokemistit

Ekokemistit

Ekokemistien artikkeliarkistosta löydät paljon tietoa perinteisistä pintakäsittelyaineista sekä terveydestä, ravinteista sekä ajatuksia siihen miten ihminen toimii.

Kaikki ajatukset ja artikkelit kumpuavat omista kokemuksista

Lähettäjä: , Vinkit ja ohjeet, Ekokemistit , 24. Kesäkuu, 2018 .

 

 

Joko teillä on vaihdettu keittiöön muovin tilalle puiset, lasiset, metalliset tai kiviset työvälineet?

Moni ajattelee, että muovi olisi jotenkin hygieenistä, mutta kun asioita on tutkittu, niin ollaan huomattu puun olevan kaikkein anti-bakteerisin ja tässä suhteessa käyttäjä ystävällisin vaihtoehto. Ethän kuitenkaan pese puisia astioita tiskikoneessa. Vaikka tällaiset laadukkaasti ja hyvistä puulaaduista valmistetut käyttöesineet kestävätkin jonkin verran konepesua, ei niitä silti kannata sinne laittaa. 

Meillä on tarjolla Ecofurniin sekä muiden valmistajien erittäin laadukkaita,...

Terveellinen maalaaminen

Pintakäsittelyaineita on todella paljon erilaisia ja ekologisuus on usein pelkkää valmistajan viherpesua. Tuntuu että kenellläkään ei tunnu olevan tietoa siitä mitä eri kemikaalit terveydelle tekevät ja "sallittujen" aineiden joukossa on hyvin monia sellaisia yhdisteitä, joita nyt ei vain kannata olla varomatta. 

Aika harva maali on sellaista, että sitä voi käsitellä paljain käsin. Monissa ns. myrkyttömissäkin maaleissa on käytetty sidosaineena erilaisia muoviyhdisteitä ja herkimmät voivat niistä oireilla. Lisäksi puhtaista luonnon raaka-aineista valmistetuissa maaleissa voi olla,...

Tervakylläste on luonnonmukainen ja kestävä kyllästysaine terassien, laitureiden sekä muiden kestoa vaativien puupintojen käsittelyyn ulkotiloissa.

Puuta on suojattu historian sivu tervalla ja pellavaöljyllä, niin maalla kuin merellä. Tervakylläste on valmistettu käyttäen vanhoja reseptejä ja kylläste koostuukin luonnon raaka-aineista; pellavaöljystä, luonnonhartseista, mäntytärpätistä sekä kantotervasta. Tervakyllästeet ovat ns. valmiita kyllästeitä, jolloin ne soveltuvat heti käyttöön ilman että niihin täytyy sekoittaa mitään lisäaineita. Tuote on kehitetty sellaiseksi, että se imeytyy...

Ecostar savisaippua on täysin myrkytön pesuaine. Tehoaineena tuotteeessa toimii poltettu kiillotussavi. Ecostar on kotona oikea monitoimiaine puhdistukseen ja kiillotukseen, sillä se käy monien hankalien pintojen puhdistamiseen ilman myrkkyjä. Ecostarilla voit sekä puhdistaa että kiillottaa metalleja, pestä hankalia tahroja ja pinttymiä kaikista vettä kestävistä pinnoista. Se toimii ns. joka kodin ihmeaineena.

Ecostar käy mm. ruostumattomalle teräkselle, kuparille, messingille, hopealle, tinalle, kullalle, alumiinille , emalipinnoille, muoveille, lasipinnoille, kristalleille, posliinille ja keraamisille pinnoille. Ecostar...

Meiltä kyseltiin miksi ette ole facebookissa. No nyt olemme! Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. 

Miksi nyt?

Olemme vähentäneet messuilla kiertämistä, joten ajattelimme että mikäli haluamme että te kotinikkarit löydätte meidät myös jatkossa, niin jotenkin täytyy olla esillä tiedottamassa uusista asioista. 

Messuilla olemme kiertäneet paljon ja tähän asti olemme tavoittaneet asiakkaita vähän sen mukaan minkälaisissa tapahtumissa olemme sattuneet olemaan. Tämän mukaan olemme myös tuotevalikoimaa ja tiedon hankintaa suunnanneet. Mikäli messukalenterissa oli paljon rakennusmessuja, pyrimme tarjoamaan...

Lähettäjä: , Ekokemistit , 13. Toukokuu, 2015 .

Nyt on vihdoin saatavilla jotain uutta hampaiden pesuun perinteisen hammastahnan rinnalle. 

Ekokemistien hammasjauhoa käytetään hammastahnan tavoin hampaiden puhdistamiseen. Se on valmistetu perinteisellä reseptillä, joka on ollut käytössä intialaisilla parantajilla iät ja ajat. Se on hyväksi havaittu ja puhdistaa hampaat erittäin tehokkaasti ja vieläpä ilman fluoria. Eli tässä on todellinen vaihtoehto tavallisille fluorihammastahnoille. 

Hammasjauhon käyttö on helppoa. Kasta vain kostutettua hammasharjaa purkissa ja harjaa hampaat. Hammasjauho on myös erittäin riittoisa. 

Rohkeasti vain päivittämään...

Lähettäjä: , Vinkit ja ohjeet, Ekokemistit , 04. Toukokuu, 2015 .

Hannamari Rahkonen kirjoitti Yellow Mood blogissaan Nutshellin maaleista. 

Käy lukemassa täältä..

© Pintanikkarit 2013