Vinkit ja ohjeet

Erikoismaaleja sisältävät vinkit ja ohjeet

Erikoismaaleja sisältävät vinkit ja ohjeet

Erilaisia efekti- ja erikoismaaleja sisältäviä vinkkejä ja ideoita.

Mitä kaikkea voidaankaan saada aikaan käyttämällä ja yhdistelemällä erilaisia pintakäsittelyaineita ja tekniikoita.

 

Terveellinen maalaaminen

Pintakäsittelyaineita on todella paljon erilaisia ja ekologisuus on usein pelkkää valmistajan viherpesua. Tuntuu että kenellläkään ei tunnu olevan tietoa siitä mitä eri kemikaalit terveydelle tekevät ja "sallittujen" aineiden joukossa on hyvin monia sellaisia yhdisteitä, joita nyt ei vain kannata olla varomatta. 

Aika harva maali on sellaista, että sitä voi käsitellä paljain käsin. Monissa ns. myrkyttömissäkin maaleissa on käytetty sidosaineena erilaisia muoviyhdisteitä ja herkimmät voivat niistä oireilla. Lisäksi puhtaista luonnon raaka-aineista valmistetuissa maaleissa voi olla,...

Löysin nettiä selailemalla tällaisia videoita, jotka ajattelin linkittää teille katsottavaksi. 

Mainosvideo Bloom paneelivahasta. Video ei ole suomenkielinen, mutta siitä näkee mistä tuotteessa on kysymys. Katso video tästä-->

Keittiötieto.fi sivustolle tehty esittelyvideo Bloomin paneelivahasta. Katso video tästä-->

Käyttöohjeita Bloomin paneelivahaan liityen. Katso video tästä-->

Paneelivahan levityksestä video. Katso video tästä -->

Vihdoin jotain käytännöllistä maalirintamalla. Sisäilman laadusta puhutaan jatkuvasti ja tutkimuksissa on huomattu sen olevan sidoksissa monenlaisiin terveysongelmiin. Joten miksipä ei käyttäisi näinkin näppärää kikkaa parantaakseen tilannetta ainakin jonkin verran. AUROn Raikastava seinämaali on valkoista maalia, joka itsessään aktiivisesti puhdistaa sisäilmaa epäpuhtauksista. 

Maali on kehitetty perinteisistä navettojen ja kanaloiden seiniin laitettavista kalkkimaaleista. Pääasiassa se on suunniteltu ravintoloiden käyttöön, joten se on tehty kestämään paremmin pyyhkimistä. 

Voit maalata minkä tahansa...

Tervakylläste on luonnonmukainen ja kestävä kyllästysaine terassien, laitureiden sekä muiden kestoa vaativien puupintojen käsittelyyn ulkotiloissa.

Puuta on suojattu historian sivu tervalla ja pellavaöljyllä, niin maalla kuin merellä. Tervakylläste on valmistettu käyttäen vanhoja reseptejä ja kylläste koostuukin luonnon raaka-aineista; pellavaöljystä, luonnonhartseista, mäntytärpätistä sekä kantotervasta. Tervakyllästeet ovat ns. valmiita kyllästeitä, jolloin ne soveltuvat heti käyttöön ilman että niihin täytyy sekoittaa mitään lisäaineita. Tuote on kehitetty sellaiseksi, että se imeytyy...

Eräs kotinikkari oli tehnyt todella mielenkiintoisen projektin. Hän maalasi nimittäin kaiuttimet Plasti-koten kivimaalilla. Sävynä käytettiin norsunluuta (alabaster). 

Kivimaalilla pintaan saatiin tavallisia maaleja rouheempi tekstuuri ja kuten näette lopputulos on aivan loistava! 

Kivimaalia voidaan siis käyttää lähes mihin vain, mihin maali tarttuu. Kun kivimaalin päälle laittaa siihen tarkoitetun suojalakan, niin maalia voidaan käyttää myös ulkotiloissa. 

Kivimaalin, kuten muidenkin erikoismaalien kanssa kannattaa käyttää pohjamaalina Plasti-koten super pohjamaaleja, jotta erikoismaalit saadaan...

Meiltä kyseltiin miksi ette ole facebookissa. No nyt olemme! Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. 

Miksi nyt?

Olemme vähentäneet messuilla kiertämistä, joten ajattelimme että mikäli haluamme että te kotinikkarit löydätte meidät myös jatkossa, niin jotenkin täytyy olla esillä tiedottamassa uusista asioista. 

Messuilla olemme kiertäneet paljon ja tähän asti olemme tavoittaneet asiakkaita vähän sen mukaan minkälaisissa tapahtumissa olemme sattuneet olemaan. Tämän mukaan olemme myös tuotevalikoimaa ja tiedon hankintaa suunnanneet. Mikäli messukalenterissa oli paljon rakennusmessuja, pyrimme tarjoamaan...

Työohjevideo Ronsealin kaakelimaalin käytöstä. 

Tämän videon perusteella onnistut paremmin kaakeleiden maalaamisessa. 

Katso kaakelimaali video tästä ja tilaa Ronseal kaakelimaali verkkokaupasta.

Kaakeleiden maalaus on itseasiassa aika helppoa ja käyttäjillä on hyviä kokemuksia, kuten edellä mainitulta videolta näet. 


Bloom Mineraalimaalilla sekä helmiäislasyyrilla saat maalattua pinnan näyttämään ja tuntumaan oikealta kiveltä.

 


Maalit ovat tarkoitettu kaikenlaisten sisustuksellisten pintojen käsittelyyn kuten seinät, huonekalut ja koriste-esineet. Todellakin vain mielikuvitus on rajana sille mitä käyttötarkoituksia voit keksiä kyseisille maaleille.

Anna esineille niiden kaipaamaa arvokkuutta pienellä vaivalla. Tuotteet ovat lisäksi nopeasti kuivuvia sekä myrkyttömiä, joten niiden kanssa on miellyttävä työskennellä.

Mineraalimaali soveltuu myös saunaan ja voit käsitellä sillä esim. kiukaantaakse tulevan levyn...

© Pintanikkarit 2013