Liberon Ranskalainen Sellakka (valmis seos)

Liberon Ranskalainen Sellakka (valmis seos)
Liberon Ranskalainen Sellakka (valmis seos) Liberon Ranskalainen Sellakka (valmis seos)
Valmistaja: Liberon
Tuotekoodi: 42212
Saatavuus: Ei varastossa
Hinta: 18,95€
Veroton: 15,28€
Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun
  • Liberonin historia

    Liberonin historia 15. Jou, 2013 Liberon sai alkunsa viime vuosisadalla, tarkalleen ottaen vuonna 1903 Pariisissa taiteilijoiden ja käsityöläisten keskuksessa. Ranskalainen Georges Liberon, j..
  • Ranskalainen sellakkakiilloke (sellakka)

    Ranskalainen sellakkakiilloke (sellakka) 15. Tam, 2014 Liberon Ranskalainen sellakkakiilloke on tarkoitettu antiikkihuonekalujen ym. puuesineiden entisöintiin. Se antaa uusille huonekaluille miellyttävä patinoidun s..

RANSKALAINEN SELLAKKAKIILLOKE

Käyttötarkoitus:

-Tarkoitettu huonekalujen, soittimien ja koriste-esineiden lakkaamiseen. Voit käyttää tuotetta myös hienoon ranskalaiseen kiillotukseen.

-Erityisesti akustisten soittimien lakkaukseen

Erityisominaisuudet:

-Valmistettu aidoista sellakkahiutaleista.

-Soveltuu ranskalaiseen kiillotukseen.

-Saat uskomattoman kiiltävää ja puun syykuviota syventävää pintaa.

Käyttöohjeet

1. Puhdista käsiteltävä pinta tarvittaessa Liberon Huonekalujen Puhdistusaineella käyttäen Liberon Teräsvillaa no. 0-0000 pinnasta riippuen. Muista poistaa hiontapöly.

2. Sivele ohut kerros Liberon Sellakkaa hyvällä luonnonharjassiveltimellä. Anna kuivua 2-3 tuntia. Hio pinta kevyesti ennen seuraavaa lakkakerrosta Liberon Teräsvillalla No.0000 ja poista hiontapöly huolellisesti.

Ranskalainen kiillotus

Sellakka on kasvissa elävän intialaisen kirvan (Laccifer lacca) eritettä. Erite on kasvin hartsien ja kirvan yhteistuotos. Kuivunut erite sekoitetaan hiutaleisena spriihin. Syntynyt seos levitetään ohuena puupinnalle. Spriin haihduttua pintaan jää vain hartsia. Sellakka on keksitty jo 1700-luvulla. Varsinainen ranskalainen kiillotus otettiin käyttöön 1800-luvulla. Legendan mukaan taidokas ranskalainen puuseppä kehitti 1820-luvulla sellakan levitystavan, jota kutsutaan ranskalaiseksi kiillotukseksi. Tavasta tulikin niin suosittu, että sillä käsiteltiin 1940 luvulle asti kaikki huonekalut, niin yksittäiset kuin teollisesti valmistetut. Sellakka olikin yli kahden vuosisadan ajan ainoa lakkakäsittely ja yleisin pintakäsittelyaine. Ranskalaiseksi kiillotukseksi kutsutaan korkeakiiltoista sileää ja todella näyttävää sellakalla käsiteltyä pintaa. Aito sellakkakiillotus antaakin täyteläisen ja niin ainutlaatuisen kiillon, että millään muulla menetelmällä ei voi vastaavaa saavuttaa. Siksi sellakkaa käytetään edelleenkin, vaikka se ei lakkana ole kätevimpiä. Sellakkaa ja erityisesti ranskalaista kiillotusta pidetään hyvin haastavana pintakäsittelynä, koska se vaatii hyvin monta lakan levitys kerrosta ja vielä kerrosten välillä välihiontaa. Tämä käsittely vaatii erityisesti kärsivällisyyttä. Ranskalaisen kiillotuksen voit tehdä tupolla tai siveltimellä. Jos ei ole aikaisemmin tehnyt ranskalaista kiillotusta, tekniikkaa kannattaa harjoitella jollekin puiselle harjoituspalalle ennekuin lähtee käsittelemään esim. antiikkikalusteita.

Tekniset tiedot
Pakkauskoko 250 ml
Riittoisuus n. 4m2 m2
Värisävy Väritön
Työvälineiden puhdistus Sprii
Kuivumisaika 2 h
Levitykseen Sivellin / Puuvillakangas
Vinkkejä
Vinkki Jos valmis pinta halutaan himmeämmäksi, hankaa pintaa Liberon Teräsvilla No. 0000 kevyesti ja poista hiomapöly.
vinkki 2 Sellakkaa voidaan käyttää myös pohja- ja oksalakkana muiden pintakäsittelyaineiden alla. Myös värittömän vahan alle voidaan levittää yksi tai kaksi ohutta sellakkakerrosta.
vinkki 3 Sellakkaan voidaan sekoittaa Liberon Petsi Spriikuultomaali. Näin saat aikaan sävyttävän pintakäsittelyaineen. Tämä petsilakka levitetään aivan samoin kuin muutkin sellakkakäsittelyt.

Kirjoita arvostelu

Nimi:


Arvostelu: HUOM: HTML koodia ei käänetä!

Arvio: Huono           Hyvä

Kirjoita kuvassa näkyvä varmistuskoodi:© Pintanikkarit 2013